Hoşgeldin Sivil

.
Forum Yöneticisi: Administrator | Bu Bölümde Yetkili Tüm Yöneticiler? | Bu konuyu okuyanlar?

 Forum Ana Sayfa
   Off Topic

   
 Kurallar    Aktif Konular    PM    Kayıt Ol     Giriş Yap  
» Ayin Bitti ve Şaman Her Şeyi Unuttu
 Konu Kalitesi %10
Oy Ver   
 
Gönderilme Tarihi: 08 Eylül 2023 17:58:06 - Kayıtlı IP
  Mesajı İhbar Et!     

Altay

Albay

Bilinmeyen
16 Ocak 2022
188 Mesaj

Durum: Sabırlı


Aktiflik
Seviye
Deneyim




Merhabalar dostlar, Asıl konuya gelmeden önce kısa bir bilgilendirme yapmak istiyorum.

Çoğumuz cw'nin hasretiyle geçirdik zamanımızı, ha açıldı ha açılacak diye diye. Son olaylardan sonrada artık açılmayacağının kesinleştiğini anlamışsınızdır. Ne kadar istemesekte. CWD kafasına koyduğunu yapıyor... Artık ne söylesek çaresi yok bu nedenle konuyu uzatmak ve daha fazla bahsetmek istemiyorum.

Konuya gelecek olursak;
artık farkındaysanız uzun zamandır da buradayız. Hiç fark etmesekte zaman çok hızlı geçiyor.
Belli bir amaç uğruna kurulan bu platform... Tabii ki de ekibine bizleri de dahil etmeyi ihmal etmedi. Hangi rütbede olursak olalım, bizleri düşünen bu platformunda geçmişimiz gibi olmasını istemeyiz herhalde!

Buranın da yöneticileri geçmişte beraber çalıştığımız insanlar. Abilerimiz, kardeşlerimiz. Geçmişte ne yaptıysak şimdi neden yapmayalım? Geçmişte aynı sıcak dostlukların olduğu ortamlarda çalıştıysak burada da neden çalışmayalım? İki Sistem Ortak Amaç sizinde bildiğiniz gibi...

Evet burası CW gibi değil, CW gibi de olamaz. Merak etmeyin bunu buranın Kurucuları dahil kimse inkar etmiyor. Burası CW gibi değil, belli bir geçmişi yok, neden çalışalım? Vaktımizi neden harcayalım? diye düşünüyorsunuz doğal olarak.
Ancak yeni kurulan her şey kimsesiz bir çocuk gibidir. İleride ne olacağını hiç birimiz tahmin edemeyiz.

Bunları sıradan biri olarak yazıyorum... Kimseden izin almadım bu konuyu açarken doğal olarak tamamen kendi fikirlerim. Affınıza sığınarak bir nevi cüret ediyorum, sizleri eleştirmeyi... Tüm Yöneticilere ve TİM / Grup üyelerine sesleniyorum: Bu platformuda neden cw gibi büyütmeyelim? Eğer size bir yetki ve görev verildiyse CW'de büyüklerimizden öğrendiğimiz gibi davranalım değil mi? Ya bu bayrağı bizden sonrakilere aktarırız ya da teslim edene kadar hiç düşürmeyiz! Üst Yönetim, henüz bazı şeyler oturmadığı için müsamaha gösteriyor bize, hemde çok. Kiminiz farkındadır. Aynı ortam şuan CW'de olsa çoğumuzun yetkileri gitmişti.

Eleştiriyorum çünkü en doğal hakkım. Saygısızlık etmeden ettirmeden... Buranın da sonunun CW gibi olmasını istemiyorum. Bu yüzden sizden rica ediyorum. Verilen yetki ve görevleri layıkıyla yapalım. Görevli arkadaşların profillerine bakıyorum son girilme tarihleri çok üzücü...

Daha fazla uzatmak istemiyorum. Gelin geçmişi unutmadan gelecek ile aramıza köprü koyarak ilerleyelim. Birlik olalım, çalışmalarımızı hızlandıralım...

Ayin bittiğinde şaman her şeyi unutmasın...


___________________________________________
Kamların Gecesi
       
     
 
 
Gönderilme Tarihi: 08 Eylül 2023 20:09:26 - Kayıtlı IP
  Mesajı İhbar Et!     

al0new0lf

Teğmen

Ankara
08 Eylül 2023
16 Mesaj




Aktiflik
Seviye
Deneyim



Herkese SA / AS

Siber Güvenlik gibi uzun uğraşı, zihnen efor ve ciddi sabır gerektiren bir işte elle tutulur gözle görülür birşeyler
yapabilmek gerçekten zor. Ama zor diye pes edeceksek hiç bulaşmayalım. Tabii şunu söylemekte fayda var. İnanın bu dünya
öyle bir yer ki kolay hiçbir şey yok. Neye niyet ediyorsak sonuçta elde edeceğimiz de odur!
Ekip arkadaşlarını tanımak, çalışmak, azim ve gayret, odaklanma, istikrar gerekli bizlere. Ben Allah'a inanıyor ve güveniyorum,
emeklerimi de ilerleyen yaşıma rağmen boşa çıkarmayacağını biliyorum.

Çalışmamız gereken konuları sıralayıp, ana başlıklar halinde belirli bir programa uyarak devam edebiliriz. Ama burada en
önemli faktör ustadır. Yani bize yol gösterecek, hatalarımızı söyleyecek, nerde ne yapmamız gerektiğini anlatacak,
teknik bilgiyi ve CA'nın kendine ait eğitim ve sektöre insan kazandırma bağlamındaki misyonunu ekibine aşılayacak
kişiler lazım. Yok demiyorum. Ama gerçek bu. Çünkü ilkokuldan biliyorum, beni tarih dersinden nefret ettiren de yıllar sonra
sevdirebilen de başımdaki hoca / öğretmendir.


Örneğin içeriğinde kali linux, shell scripting, programlama, exploit geliştirme, malware analizi, web güvenliği
gibi konulara özgü uzun soluklu kitap / döküman çevirisi, makine çözümleri, kişiye ait dökümanlar, video dersler,
webinarlar düzenleyebiliriz. Tabii bunları yapabilmek için de güçlü bir eğitim sürecinden geçmemiz gerekiyor.

En azından şahsım adına bu şekilde düşünüyorum.


___________________________________________
[SIZE=5][U][COLOR=RED]Kalpte[/COLOR] bir nur, bir hub idim,
7 kıt'a, 4 yön, yeri ve göğü bürüdüm...[/U][/SIZE]
       
     
 
 
Gönderilme Tarihi: 10 Eylül 2023 01:54:58 - Kayıtlı IP
  Mesajı İhbar Et!     

HAYALET

Albay

03 Ocak 2022
254 Mesaj

Durum: Beyaz Ve Sen


Aktiflik
Seviye
Deneyim
Moderatör

Görev Org./Grup :

Sosyal Medya


Lojistik


@Altay; ve al0new0lf; kardeşlerim her ikinizin de ağzına ve yüreğine sağlık. Gözlerinizden öpüyorum. Çok güzel ve mantıklı şeyler konuşmuşsunuz. Ben de dahil olmak üzere birbirimize sırtımızı dayayıp ufakta olsa hareket etmeye başlamalıyız. Arka planda zaten hazırlıklar başladı ilerleyen zamanlarda forumu aktifleştirilecek projeler şuanda planlama aşamasında. Bunların dışında ben de dahil olmak üzere forum üzerinde aktiflik göstererek, kaliteli içerikler ve makaleler paylaşabiliriz hepimiz. Burdaki amaç forum üyelerini bilgilendirmek, forumu canlı ve aktif tutmak, dışarıya açık makaleler paylaşıp bünyemize vatandaş kazandırmak ve [COLOR]herşeyden önemlisi kariyer hayatanızda kendinize referans gösterebileceğiniz projeler oluşturmak ve network oluşturmak.[/COLOR]

* Herhangi bir ekiple bağlantısı olmayan üyelerimizin forumda kaliteli konular açmasını rica ediyorum.
* Ben herhangi bir başlık bulamıyorum diyen üyelerimiz bizzat bana pm atarak konu belirleyebiliriz.

* Yönetim ve Strateji ekipleri planlamalara başladığına göre ekiplerde görevlendirmelerde yakında başlayacağını düşünmekteyim.

TÜM CYBER AKADEMİ AİLESİNE İYİ GÜNLER DİLERİM


___________________________________________
Oraleti sevmemiz portakala olan düşkünlüğümüzden değil biz ezilenin yanındayız.
       
     
 
 
Gönderilme Tarihi: 11 Eylül 2023 07:59:22 - Kayıtlı IP
  Mesajı İhbar Et!     

Altay

Albay

Bilinmeyen
16 Ocak 2022
188 Mesaj

Durum: Sabırlı


Aktiflik
Seviye
Deneyim



@al0new0lf; haklısın kardeşim. Eğitimleri bende dört gözle bekliyorum. Şuanlık yanılmıyorsam değerli yöneticilerimizden LENDROY420'nın yapacağı "Web Security Eğitimi" var, ona bir bak istersen... Onun harici Lojistik Destek TİM Lideriyle görüş bi :) Eğer alımlar aktifse orada olman güzel olur senin için. Sağlıcakla kal.

@LENDROY420; Sabırsızlanıyoruz abi inşAllah en kısa sürede gerçekleşecektir. Uzun makale hazırlamak istemiyorsanız bile sırf aktiflik olsun diye her türden konu açabilirsiniz. Yeter ki konu olsun. :)
Tamamen vakit bulana kadar Gündem/Güncel konuları açacağım bu aralar, daha sonra en kısa zamanda tekrar makale hazırlamaya başlayacağım.

@Morality; sen ne düşünüyorsun bu konuda? "Kişisel Gelişim/Psikoloji" konu larını özledik... Sadece Kişisel Gelişim ama Kavga konularını değil


___________________________________________
Kamların Gecesi
       
     
 
 
Gönderilme Tarihi: 11 Eylül 2023 09:10:14 - Kayıtlı IP
  Mesajı İhbar Et!     

al0new0lf

Teğmen

Ankara
08 Eylül 2023
16 Mesaj




Aktiflik
Seviye
Deneyim



@Altay; ya bi tane konu hazırladım ama hizliresime resim yüklenmiyor. resim paylaşımı konusunda yardımcı olablir misiniz. ona göre akşama açardım. Web security başvurdum ama Lojistik Destek'e de başvurayım bakalım. Bir de youtube kanalı açtım. ordan video çekmeyi planlıyorum. Hatta dün bi tane intro yaptım.

[Youtube=R-gMSLMC74o]

Black Hat Python ve sair kitaplardan yararlanarak çektiğim videolar bu kanalda olacak. Tabi hiçbirşey yalnız olmuyor. Birlik beraberlik lazım, ekip ruhu lazım. Yoksa sürekli ilerlemek zor oluyor. En azından ben öyleyim :)


___________________________________________
[SIZE=5][U][COLOR=RED]Kalpte[/COLOR] bir nur, bir hub idim,
7 kıt'a, 4 yön, yeri ve göğü bürüdüm...[/U][/SIZE]
       
     
 
 
Gönderilme Tarihi: 11 Eylül 2023 09:23:27 - Kayıtlı IP
  Mesajı İhbar Et!     

Altay

Albay

Bilinmeyen
16 Ocak 2022
188 Mesaj

Durum: Sabırlı


Aktiflik
Seviye
Deneyim



Hızlı resim aktif sorun yok orada. https://hizliresim.com Resim yüklediğiniz zaman resim linki veriyor size. https://***.png veya jpg yani sadece resmin URL sini kopyalamanız lazım sonundaki resim yolunuda belirtmeniz lazım dediğim gibi png veya jpg tarzında, hangisiyse. Daha sonra buraya o şekilde yükleyebilirsiniz. Forum kodları var mesaj yazdığınız editörün sağında orada resim eklemek için hangi tag ı yazman gerektiğine bakabilirisiniz.

Nacizane tavsiye vereyim resim boyutları eğer fazla olursa konu dağınık olur, okunması zorlanır. Eğer resimleriniz çok yüksek boyuttaysa https://www.resizenow.com/tr buradan ilk önce resmin boyutunu küçültün (800x ideal) ondan sonra resmi hızlıresime yükleyin.

Evet belirttiğiniz şekilde Youtube videolarınızı da konunuza ekleyebilirsiniz. Yöneticiler onay verdiği an video gözükür.

Resimli ve renkli yazılı makale testi için ilk önce kendinize Mesaj gönderin. Orada açtığınız makaleyi görebilirsiniz. Hataları, resim boyutunu, renklerin nasıl olduğunu... Çok açık renk kullanmak konuyu okumakta zorlandırır :)

Dediğim gibi İlk kendinize mesaj gönderin hazırladığınız konuyu. Eğer herhangi bir problem yoksa gözünüze çarpan ondan sonra forumda ilgili bölümde yayınlayabilirsiniz.


___________________________________________
Kamların Gecesi
       
     
 
 
Gönderilme Tarihi: 11 Eylül 2023 09:31:58 - Kayıtlı IP
  Mesajı İhbar Et!     

al0new0lf

Teğmen

Ankara
08 Eylül 2023
16 Mesaj




Aktiflik
Seviye
Deneyim



tamamdır kardeşim çok sağolasın. bu arada hizliresime yüklediğim resim formatında sıkıntı varmış :D kaç gündür uğraşıyorum.

Eyvallah.


___________________________________________
[SIZE=5][U][COLOR=RED]Kalpte[/COLOR] bir nur, bir hub idim,
7 kıt'a, 4 yön, yeri ve göğü bürüdüm...[/U][/SIZE]
       
     
 
 
Git:
  Arkadaşına yolla

Sayfa Yüklenme Süresi: 1.804


 

İçerik Yöneticisi : AKTIF / Veriler Aktarıldı...
IP Adresiniz : 172.69.6.159 Güvenlik Nedeniyle Kayıt Altındadır.



Uzun yoldan geldik, uzun yola devam...

   


Reklam vermek için tıklayın

Forum Kuralları | Üye Olmak İçin | CyberAkademi | Operasyonel TİM'ler
CYBERAKADEMI ~ 2021