Hoşgeldin Sivil

.
Forum Yöneticisi: Administrator | Bu Bölümde Yetkili Tüm Yöneticiler? | Bu konuyu okuyanlar?

 Forum Ana Sayfa
   Twitter

   
 Kurallar    Aktif Konular    PM    Kayıt Ol     Giriş Yap  
» NodeXL ile Twitterdan Veri Çekme
 Konu Kalitesi %7.5
Oy Ver   
 
Gönderilme Tarihi: 29 Mart 2022 08:19:50 - Kayıtlı IP
  Mesajı İhbar Et!     

Altay

Albay

Bilinmeyen
16 Ocak 2022
188 Mesaj

Durum: Sabırlı


Aktiflik
Seviye
Deneyim





NodeXL İle Basitçe Twitter’dan Veri Çekme



Bu konumuzda “NodeXL ile Twitter’dan Basitçe Veri Nasıl Alınır?” bundan bahsedeceğiz. Öncelikle kullanacağımız uygulama hakkında kısa bilgiler vererek konumuza başlayalım; NodeXL uygulaması biz kullanıcılara, sosyal ağlarda basitçe analiz yapabilme imkanı sunuyor. Bu uygulamanın “Microsoft Excel için hazırlanmış bir eklenti paketi” olduğunu belirtelim. Yani Excel üzerinden çalışmakta olup, Excel de işlemlerimizi yapacağız. NodeXL ile birlikte Twitter, Facebook, YouTube gibi platformlardan veri toplayarak basitçe listelemeler yapabiliriz. Ancak ek olarak belirtelim bu uygulama daha çok Twitter üzerinden veri çekmek için kullanılıyor.

Uygulamayı indirip kurduğumuz ve çalıştırdığımızda direk Exceli açıyor. Excel programının üst menüsünde NodeXL kategorisi eklendiğini görebiliriz. Bu kategori sayesinde Twitter’da kelime odaklı veri çekme işlemlerini gerçekleştirmemiz mümkün oluyor.

Önemli bir husustur ki belirtelim; Twitter normal koşullarda 18.000 içeriği çekmemize izin vermekte olup programın ücretsiz sürümünde ise bu içeriklerden yalnızca son 2.000 tanesine ulaşabilmekteyiz. Uygulamayı çalıştıralım ve yavaş yavaş işlemlerimize başlayalım. Uygulamayı çalıştırdığımızda gördüğünüz gibi Excel üst menülerine NodeXL bölümünün olduğunu görüyoruz…





A ve B bölümleri hariç işimize yaramayacak olan diğer kolonları silelim. Şimdi de Twitter üzerinden “kelime bazlı” bir arama gerçekleştirelim.

- NodeXL Basic
- Import
- From Twitter Search Network






Şimdide arama işlemlerine başlayalım. Örnek olsun diye 200 Mesaj çekelim. Ancak arayacağımız ifadeyi girmeden önce belirtelim NodeXL Türkçe karakter kabul etmiyor. Bu sorunu da aramak istediğimiz kelimeyi Html’e çevirerek çözebiliriz. Herhangi bir siteden aramak istediğimiz kelimeyi yazıp Html’e çeviriyoruz.





Aramak istediğimiz kelimeyi yazıp devam edelim.



Daha sonra Ok diyerek devam ediyoruz. Burada bizi api.twitter adresine yönlendiriyor erişim izni için twitter hesabımızdan giriş yapıyoruz. Daha sonra karşımıza çıkan kodu girip işlemlerimize devam ediyoruz.





Kodumuzu girdikten sonra otomatik tarıyor ve seçtiğimiz Türkiye ile ilgili son 200 tweeti ve bilgilerini bizlere sunuyor.













Gördüğümüz gibi Vertex 1-2 kolonlarında kullanıcı adları yazmakta, D - Relationship Date kolonunda ise tweetin gönderildiği tarihi, E - Tweet kolonunda ise atılan tweeti, F kolonunda tweetin içerisinde varsa adresi, H kolonunda varsa hashtag, J kolonunda ise tweetin adresini ve eğer olsaydı diğer vb. bilgileride görebilecektik. Konu hakkında daha detaylı bilgi almak için aşağıda kaynaklarda belirtmiş olduğum; Ana Kaynaktaki videoyu izlemeniz ve Detaylı Kaynağa bakmanız yararlı olacaktır.


Kaynaklar


Ana Kaynak

Yardımcı Kaynak

Detaylı Kaynak


___________________________________________
Kamların Gecesi
       
     
 
 
Gönderilme Tarihi: 29 Mart 2022 23:43:34 - Kayıtlı IP
  Mesajı İhbar Et!     

HAYALET

Albay

03 Ocak 2022
254 Mesaj

Durum: Beyaz Ve Sen


Aktiflik
Seviye
Deneyim
Moderatör

Görev Org./Grup :

Sosyal Medya


Lojistik


eline sağlık kardeşim siber istihbarat için verimli bir konuya parmak basmışsın


___________________________________________
Oraleti sevmemiz portakala olan düşkünlüğümüzden değil biz ezilenin yanındayız.
       
     
 
 
Git:
  Arkadaşına yolla

Sayfa Yüklenme Süresi: 0.1066


 

İçerik Yöneticisi : AKTIF / Veriler Aktarıldı...
IP Adresiniz : 172.69.6.212 Güvenlik Nedeniyle Kayıt Altındadır.



Uzun yoldan geldik, uzun yola devam...

   


Reklam vermek için tıklayın

Forum Kuralları | Üye Olmak İçin | CyberAkademi | Operasyonel TİM'ler
CYBERAKADEMI ~ 2021