Hoşgeldin Sivil

.
Forum Yöneticisi: Administrator | Bu Bölümde Yetkili Tüm Yöneticiler? | Bu konuyu okuyanlar?

 Forum Ana Sayfa
   Sosyal Mühendislik

   
 Kurallar    Aktif Konular    PM    Kayıt Ol     Giriş Yap  
» SM Bilgi Toplama Süreci
Oy Ver   
 
Gönderilme Tarihi: 27 Ocak 2022 00:06:26 - Kayıtlı IP
  Mesajı İhbar Et!     

Klons

Binbaşı

26 Ocak 2022
25 Mesaj




Aktiflik
Seviye
Deneyim



Merhaba arkadaşlar ;
Bilgi sadece istenildiğinde alınan bir şey değildir.Bir arkadaşınızla konuşurken bir şey sorarsınız arkadaşınız onu öyle yerlere bağlar ki tabii ricaiyse arkadaşınızın GBT'sini öğrenirsiniz.Üstüne bastırarak söylüyorum biz insanların en büyük sorunu herşeyi kolay düşünmek ,kolaya kaçmak,detaylara inmekten çekinmek,doğru olanları yanlış görmektir.Örneğin: Sigara çok yararlı bir şey olsaydı eminim ki daha az kişi kullanırdı.(Anlayan anladı).Yani demek istediğim bilgi toplama süreci biraz stratejik işlerdir.Ama en kolay ve işe yarar yolu ise tecrübedir.Tecrübeli bir kişi nerde,ne zaman,hangi soru veya soruları nasıl soracağını bildiği için bilgiye ulaşması daha kolay olacaktır.

Bilgi Nelerdir?
Bilgi aslında herşeydir.Karşınızdaki kişinin bir sözcüğüdür;bir el hareketidir veya bir kağıt parçasıdır ki bazen altından daha değerlidir.Bilgi sadece sizin isteğinizle aldığınız şeyler değil bazen ki çoğu zaman demek daha doğru olur bilmeyerek aldığınız şeylerdir.(İlk cümle tek başına da gayet açıklayıcı).

Bilgi Nasıl Toplanır?
Bilgi toplama sürecinde karşınızdaki kişinin güvenini sağlamak %30'luk şansınızı %60'lara çıkarabilir.Bilgi etkili konuşarak ve yalın ama aslında hiç de yalın olmayan ifadelerle toplanabilir.Azim araştırmayı,araştırma bilgiyi,bilgi başarıyı getirir.Asıl bilgiler ise ince ayrıntılardadır.Bilgi toplama sürecinde gayet ayıntılı ,titiz ve disiplinli olmak zorundasınızdır.Kimi zaman bir bilgi için şekilden şekle girersiniz ama bir türlü sonuç alamassınız.Kimi zaman ise bir bilgi için bir kelime yeterlidir.
Karşınızakilere verecekleriniz size verileceklerin habercisidir. =>Klons

Şimdi ise bilgi toplama sürecini daha detaylı bir şekilde inceleyelim.

1-Sosyal Paylaşım Siteleri:
Sosyal paylaşım siteleri kişilerin düşüncelerini ,siyasi,dini düşüncelerini vs.. öğrenmemizi sağlayabilir.Bu bilgilere ulaşmak ise kişiyle konuşmalarınıza size avantaj sağlayacaktır.Kişiler sevdikleri şeyleri konuşmayı ve konuşanları severler.

2-Telefonlar:
Telefonlar bize Sosyal Paylaşım Sitelerine göre daha detaylı bilgiler verebilir.Ama bu bilgileri almak için de başka bilgilere ihtiyacınız vardır.(kişini cep nosu gibi).

3-Whois:
Kişinin web sitesi vs. varsa whois sorgulaması ile kişinin mail aresi bulup hackledikten sonra bilgilere ulaşılabilir.Bu bilgilerin sizde olduğu da bilinmedikçe yolunuz açıktır ama işinizi bilirseniz.

4-İpuçları:
Bilgi toplama sürecinde kişinin konuştuklarının altında neler yattığının ve kişisel olarak özelliklerinin analizi ve bunları kullanabilmektir.Her sözcük bir ipucudur.Çektikçe gelir.
Bir kişiyi anlamak istiyorsanız gördüğünüzden çok baktıklarınızla ilgilenin=>Klons

5-Çöpler:
Kimi zaman atılan veya boş olarak görülen materyaller asıl bilgilerdir.

6-Analiz:
İyi bir analizci olmak kişileri daha iyi tanımanızı sağlayacaktır.Analiz etmek dikkatden geçer.

7-Konuşma Üslubu:
Kimi zaman karşınıza öyle kişiler çıkarki tek cümlesi ile gözünüzden bir daha yükselmemek üzere düşer.Peki siz de karşınızdaki kişiye bunu yaparsanız amacınıza veya bilgiye ulaşabileceğinizi düşünüyor musunuz?

8-Takip Etmek:
Bir kişiyi takip ederek o kişi hakkında birçok bilgiye ulaşabilirsiniz ama tehlikeli ve titiz olunması gereken bir iştir.

9-SM Araçları:
Sm araçları neler derseniz:
Böcek
Kameralı kalem ....


Konu sizinde dikkatinizi çektiyse bazı yerlerde anakonunun dışına çıkıyor çünkü bilgi sadece sizin toplamak veya yazmak istediğinizden ibaret değildir.Anlayacağınız SM'de her bir kelime birer bilgi gibi görülmelidir zaten de öyledir.
Bunları uzatmanın çok ta amacı olduğunu sanmıyorum.Biraz felsefi gibi görünüyor cümlem ama gerçek bu.

Teşekkürler.

       
     
 
 
Git:
  Arkadaşına yolla

Sayfa Yüklenme Süresi: 0.0923


 

İçerik Yöneticisi : AKTIF / Veriler Aktarıldı...
IP Adresiniz : 172.70.126.195 Güvenlik Nedeniyle Kayıt Altındadır.



Uzun yoldan geldik, uzun yola devam...

   


Reklam vermek için tıklayın

Forum Kuralları | Üye Olmak İçin | CyberAkademi | Operasyonel TİM'ler
CYBERAKADEMI ~ 2021