Merhaba arkadaşlar;
Bu makalede sizlere olayı biraz daha benzetmelerden yararlanarak anlatacağım.Kelimelerle oynamayı ve mecazlar kurmayı seven birisiyim.Mecazlardan doğrular oluşturmak için de mecazları bağlantılı ve benzetmeli anlatmayı severim.Şimdiye kadar makalelerimde kelime oyunu yaptım mı bilmiyorum.Bu makalede de yapar mıyım ? Bilmiyorum.Bekleyip görmek lazım.
Yukarıda sizi bir konu içine çektim ve en sonda çelişki ekledim.Çelişki nedeni konuyu merakla okutmaktır.İnsanlara okutmak istediğinizi veya okuduklarınızı faklı yollarla anlatmalısınız.Gereksiz birşey verip onu gerekli olan bir şeye dönüştürebilirsiniz.Bu da bir sosyal mühendisliktir.Bu da bir iknadır.Bazen kişileri sıkarsınız bazen onlara karşılaşabileceklerini karşılaştırarak olaya farklı bir heyecan katarsınız.1. paragraf sadece örnekti.Konuya 2. paragrafta giriş yaptım.Konunun tamamını okuyunca nedenini anlayacağınızı umuyorum.Artık konu içine girmek lazım.Bir yerde kaldınız.Tek başınızasınız.Beslenmeniz gerekiyor değil mi.Elinizdeki birkaç araçla hayvanları yakalayarak onlardan beslenmek en iyi çözüm yolu gibidir.Fakat etrafınıza baktınız ve etrafta direk olarak yakalayabileceğiniz bir şeyler göremediniz.Burda risk vaktidir.Elinizde bulunan yiyeceklerin bir kısmını da kullanarak tuzak tuzak kurmalısınız.Fakat tuzağı kurduğunuz ortam çok önemlidir.Çölde kurarsanız sadece elinizdekini kaybedersiniz.Elinize hiçbir şey geçmez.Ormanda kurarsanız tuzağı,ormandaki canlı yoğunluğu düşünldüğünde yiyeceği yemeye bir hayvan vs gelmesi mümkün.Gelirse (-1'e +700) bereket olacak.Gelmez ise (-1) zarara uğrayacaksınız.Bizim için tercih berekettir.Kimse zarara uğramak istemez.
1-Burada yaptığınız hayvanları ikna etmektir.
2-İkna ederken ortam çok önemli faktördü.
3-Ortam düzgün olsa bile "ortamın ortamı" yani bir alt seviye daha önemli hale geliyor.
4-Detaylara inmeniz gerekiyor.Ama çok detaya girerseniz de boğulursunuz.
5-Kendi tuzağınızda av olursunuz.
6-Her zaman bir çözüm yolu vardır.Veya bir açık.
1. ve 2. maddeler gayet açık(hikaye devamında çok daha iyi anlaşılacak).
3,4,5 ve 6. maddeler için hikaye devamını okumak rahatça anlamanızı sağlayacaktır.
Zarara uğramamak için bereketli yerler kullanmalıyız.Mesela ormanda bir tavşan sürüsü (varsayım)yakınında tuzak kurmak şansınızı arttıracaktır.Tavşan sürüsüne kurulacak tuzakta varsa havuç kullanılması şansınızı daha da arttıracak.Bu ormandaki durum.Bir de kıyıdabakalım değil mi?Burda hayvanların bulunduğu ortam çok yakın ve göz önünde.Diyelim ki timsahlar var timsahlar var bu kıyıda.Tuzak için elinizde donanım var ve et var.Fakat sizin bu canlıya karşı tuzağı kurmanız sizin için çok riskli.Tuzağınız size bir tuzak olabilir.Burada balıkların bulunduğu bölümde tuzağa gerek duymadan avlanmak daha iyi bir yöntem olabilir.
.
.
.
Konuyu çok ta uzatmak istemiyorum.Maddeler hikayeyi açıklıyor zaten.Fakat benzetmelerden yararlanmak burda daha iyi bir anlatım sağlyacaktır.
Hikayede avlanabilmek için en iyi ortamı ve koşulları oluşturmaya çalıştık.Bir deyim vardır."Tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır".Biz bu deyimi bu konuyla daha net hale getirmeye çalıştık.
"Tatalı dil,uygun koşul yılanı deliğinden elimizle,yakalayıp çekmeyi sağlar".
Anlatılan 1 konu değildi burada.Dikkatli olun.Bakmayın,görün.
Selametle....