Hoşgeldin Sivil

.
Forum Yöneticisi: Administrator | Bu Bölümde Yetkili Tüm Yöneticiler? | Bu konuyu okuyanlar?

 Forum Ana Sayfa
   Cyber Security

   
 Kurallar    Aktif Konular    PM    Kayıt Ol     Giriş Yap  
» F5 BIG-IP Waf Kurulumu
Oy Ver   
 
Gönderilme Tarihi: 23 Eylül 2023 18:31:07 - Kayıtlı IP
  Mesajı İhbar Et!     
VoLqaN

Onursal Ünvan

12 Ocak 2022
44 Mesaj




Aktiflik
Seviye
Deneyim
Fahri Yönetici


F5 BIG-IP Waf KurulumuAna Sayfa » F5 BIG-IP » F5 BIG-IP Waf Kurulumu27 Temmuz 2023 - 14:48OkunmaPAYLAŞTWEETYORUM YAPYAZI BÜYÜTYAZI KÜÇÜLT
F5 BIG-IP gelişen teknoloji ile birlikte artan web uygulama saldırı yöntemlerine karşı koruma sağlayan çok katmanlı bir siber güvenlik ürünüdür.

Bu makale serimizde F5 Network ürünlerinden birisi olan waf çözümünün kurulum, yönetim ve bakım aşamalarını farklı başlıklar altında inceleyeceğiz.

Kuruluma başlamadan önce MY F5 adresine üye olarak gerekli ova dosyamızı indirdip Vmware ile açtıktan sonra ilk adımları otomatik olarak geçiyoruz.



Kurulum ekranı birinci adımı geçtikten sonra karşımıza gelen giriş ekranında kullanıcı adı ‘root‘ ve şifre ‘default‘ olacak şekilde giriş yapıyoruz.Bu kullanıcı adı şifreler BIG-IP ve BIG-IQ ürünlerinde farklılık göstermektedir. Biz BIG-IP ürünü için kurulum yaptığımız için yukarıdaki kullanıcı adı ve şifreyi kullanıyoruz.



İlk girişimiz olduğu için F5 BIG-IP için default gelen şifreyi değiştirmemiz gerekmektedir. Şifre değiştirme işleminde Türkçe karakter kullanmamaya dikkat etmemiz gerekmektedir.



Şifresini değiştirdiğimiz root kullanıcısı sadece CLI ekranındaki işlemlerinde kullanıldığı için varsayılan olarak gelen bir diğer kullanıcı olan admin kullanıcısının şifresini etkilememektedir. Yazımızın devamında Web gui girişi için geçerli olan admin kullanıcı içinde bir şifre belirleyeceğiz.




Giriş işlemi başarılı bir şekilde tamamlandıktan sonra gelen ekranda bazı servislerin restart olması için 1-2 dakika bekledikten sonra cd.. komutu ile bir üst dizine çıkıp config komutunu yeniden yazıyoruz ve gerekli ip ayarlarını yapıyoruz. IP ve diğer ayarların yapılandırılması için aşağıdaki ekran görüntülerini inceleyebilirsiniz.







CLI ekranındaki tüm adımları tamamladıktan sonra https://ipadres şeklinde web arayüze erişim sağlayabiliriz.



BIG-IP yönetim ekranlarına erişim için daha önce şifresini değiştirdiğimiz root kullanıcı ile erişim sağlayamadığımızdan dolayı admin kullanıcı içinde gerekli şifre tanımlama işlemi için aşağıdaki komutu kullanarak erişim şifresi belirleyebiliriz. Daha önceki versionlarda kullanıcı adı / şifre admin-admin olarak giriş yapılabilse de yeni versionlarda bu bilgiler ile erişim sağlanamamaktadır. Bu işlemi yaparken mutlaka güçlü bir şifre tercih ediniz aksi halde tanımladığınız şifre geçerli olmayacaktır. Şifre değiştirme işleminde belirtilen şifrenin gerekliliklerini sağlayamadığımızda aşağıdaki ekran görüntüsündeki uyarı ile karşılacak ve yeni bir şifre belirlememiz gerektiği uyarısını alacağız.

tmsh
modify auth user admin password P@ssw0rd




admin kullanıcısı için de şifre değiştirme işlemi tamamlandıktan sonra web ekranından login olabiliriz.



Tüm adımları eksiksiz tamamladıktan sonra ürün ilk kurulum işlemi tamamlanmış olacaktır. Döküman için değerli arkadaşım İrfan Koçak'a teşekkürler.

          
  C-WarZ ,    
 
 
Git:
  Arkadaşına yolla

Sayfa Yüklenme Süresi: 0.2314


 

İçerik Yöneticisi : AKTIF / Veriler Aktarıldı...
IP Adresiniz : 172.70.178.181 Güvenlik Nedeniyle Kayıt Altındadır.



Uzun yoldan geldik, uzun yola devam...

   


Reklam vermek için tıklayın

Forum Kuralları | Üye Olmak İçin | CyberAkademi | Operasyonel TİM'ler
CYBERAKADEMI ~ 2021